søndag, august 05, 2012

Sommerferie - del 1


Sommerferien har efterhånden været i gang et stykke tid. Faktisk har den varet fem uger, og hverdagen begynder snart igen.

Freja var i den første uge af ferien på teaterskole hos Kalima. Det var fire dage fra 9 til 15 med afslutning om lørdagen, hvor det der var blevet øvet, blev fremført på torvene i Randers midtby. Børnene, hovedsageligt piger, havde selv stået for historie og koreografi, og de havde også selv fremstillet rekvisitter og kostumer.
Freja havde en rigtig god uge, selvom der var lidt skærmydsler med et kostume, som hun ikke følte hun fik den behørige anerkendelse for. Og så var det måske lidt mere gadegøgl end hun havde ventet (og også end visse andre havde ventet...).
I samme uge var Anna Ingeborg på besøg hos stort set hele familien. Hun overnattede således hos mormor og bedstefar, hos moster Tine og Jais og hos bedstemor og bedstefar. Linus nøjedes i samme uge med overnatninger hos moster Tine og Jais og hos bedstemor og bedstefar.

I uge nummer to, hvor hele familien havde ferie, gik turen til København. Det startede mandag med den lange køretur, som egentligt gik over al forventning. Og så var der indlogering på vandrehjemmet på Amager. Alle pakkenelliker var dårligt båret ind, før den første udflugt blev iværksat. Der skulle købes en værtindegave, som så umiddelbart efter skulle afleveres hos fætter Michael og Hedvig og Gregers og Storm og Beatrix. Linus havde siden Storms barnedåb glædet sig usandsynligt meget til at skulle besøge Gregers (til barnedåben legede de med Lego sammen). Men da dagen oprandt, fandt Linus ud af, at Gregers faktisk er over et år ældre end ham selv. Og det var lidt for meget at håndtere, så han var på nippet til at nægte at tage med. Afsted kom han da, og det var godt, for de to endte, ligesom sidst, med at være perlevenner. Pigerne fik Hedvig til at fremvise alle bryllupsbillederne, og der var mange (også et par stykker, hvor deres far havde hår på hovedet), så det var alle tiders aften. Ikke mindst på grund af fætter Michaels fremragende spaghetti carbonara. Efter besøget omtalte Linus ikke København som andet end "Gregers' by".
På andendagen i København, blev det Tivoli-tur fordi vejret lovede bedst den dag. Og det holdt også tørt, så stor ros til moren for det valg. I Tivoli var der mange mennesker. Rigtig mange mennesker. Så der var lange køer ved stort set alle forlystelser. Men heldigvis blev de afviklet i et rimeligt tempo, så det var de færreste steder, der skulle ventes i mere end et kvarter. Desværre var køen ved yndlingsforlystelsen den længste og den langsomste, så pigerne fik kun prøvet Odinekspressen en enkelt gang. Men det var en god dag og trætte børn der vendte hjem til deres senge på vandrehjemmet.
På tredjedagen så det ud til at skulle blive kedeligt vejr, så regntøjet kom med i en rygsæk på kanalrundfart og sightseeing i midtbyen. Garnisonskirken blev besøgt som det første. Mest fordi det lige passede med ruten mod byen, men også fordi pigerne godt kunne huske at de havde været i den til Storms barnedåb. Og så var det så heldigt, at de havde fine toiletfaciliteter, når nu nærmest alle skulle lige på det givne tidspunkt. Amalienborg, Amaliehaven, Marmorkirken, Kongens have og Rundetårn blev også besøgt den dag. Højdepunktet var da Linus slog en brandskid lige midt under kuplen i en ellers meget stille Marmorkirken. Sådan en bedrift er man jo ikke sen til at melde sin tilfredshed med, selvom man lige har passeret et skilt, der beder een om at være stille...
Og så kom endeligt fjerdedagen, hvor der skulle shoppes. Alle de store forretninger i midtbyen skulle besøges, og så var der lagt op til en ordentlig omgang indkøb. Pigerne gik det meste af dagen rundt med deres mor, ja, det var faktisk hele dagen. Og Linus måtte således lade sig nøje med sin far. Det gik nu fint nok, og han fik set på en del legetøj og der blev også brugt lang tid i en tegneserieforretning, der havde en masse figurer fra tegneserier stående. Efter mange timers udmattende forretningsbesøg blev afsluttet med indkøb af en Lego-politihelikopter, og så var lykken jo gjort. Pigerne tog heller ikke tomhændede hjem fra byen. De havde fået ny beklædning, og kunne så opføre mode-show på vandrehjemmet.
Fredagen var hjemrejsedag, men efter alt var pakket og der var checket ud, kunne der blive tid til et besøg i Fields. Mere shopping. Også her lykkedes det pigerne at finde beklædningsgenstande, som de var nødt til at købe. Linus ville mest af alt bare gerne hjem og lege, og det kom han da også til slut.

Ingen kommentarer: