mandag, januar 04, 2010

Jul og nytår

I år blev det hvid jul. Frejas første - og naturligvis også hendes søskendes første. Linus synes, at sneen er meget interessant. Den siger bang, når den rammer vinduerne som snebolde. Og han synes også at det er vældigt spændende at være på kælkebakken. Det er pigerne også vilde med, men ikke så længe af gangen. Det er som om de bliver trætte af det længe før de voksne (læs deres far og deres onkel...)
Juleaften forløb sådan nogenlunde som den plejer. Der var dejlig mad, Julemanden var der med gaver, og så fik Freja, Linus og Anna Ingeborg en masse pakker. Linus var meget begejstret for julemanden, og kunne ikke forstå det da han var gået. Han kom jo ikke igen. Lidt senere fik han julens store hit - en Postmand Per-bil med figurer. Den har været i brug hver dag lige siden, og han vågner gerne om morgenen og siger Per, Per, Per. Anna Ingeborg fik udstyr til diverse dukker og Freja fik et hus til at putte en masse dukker i. Og så fik begge piger nye dyner og puder. Derudover blev der vist også pakket Nintendo-spil, tøjdyr, tøj, sengetøj, sko, en gynge og en hel masse andet ud... Linus ventede dog til Juledag med at pakke de fleste pakker ud. Han var blevet træt og blev puttet som den første.
Dagene efter jul var Linus flere gange ude i entreen for at se om ikke julemanden skulle dukke op. Men forgæves. Det bliver nok nødvendigt at gentage den succes næste år.
I juledagene var der besøg hos bedsteforældrene. Det forløb også sådan nogenlunde som det plejer. Der var dejlig mad og drikkevarer. Og julegodter var der også i rigelige mængder. Når der ikke lige blev fyldt på systemerne, så var der kortspil og brætspil og sneboldekamp på programmet.

Nytårsaften blev afholdt hos mormor og bedstefar i Hinnerup. Anna Ingeborg og Freja fik knaldet en masse knaldperler. Og så fik de trukket så mange champagneflaskebordbomber (dem med en snor i), at man skulle tro de ville blive trætte af det. Men det skete ikke. Knallerter var der også at trække i, så det gjorde de også. Anna Ingeborg havde en ide om, at hun skulle holde sig vågen til klokken tolv, så hun kunne se alt fyrværkeriet. Men hun måtte give op klokken ti og må så altså vente til næste år med at se det helt store brag. Linus var gået i seng længe før pigerne, men så var han til gengæld også klar til at stå op klokken seks for at komme i gang med det nye år. Han så absolut ingen grund til at vente til resten af familien også var klar.

Ingen kommentarer: