mandag, januar 04, 2010

Barnedåb i København... eller Helsted

I lørdags tog hele familien afsted mod København. Årsagen var søndagens barnedåb, hvor Storm skulle døbes. Meningen var, at der skulle overnattes på et bed and breakfast-sted i nærheden af kirken. Men det hele blev afbrudt nærmest før det var kommet i gang. Altså ikke barnedåben, men turen dertil. Ned gennem Jylland gik det fint. Men da Lillebæltsbroen nærmede sig, ændrede omgivelserne fuldstændigt karakter - til kraftigt snefald. Først var der nogle saltbiler der bremsede trafikken på motorvejen. Men de måtte opgive, og kort efter kom der sneplove på vejene. Og det kom trafikken ikke til at bevæge sig hurtigere af. Så allerede ved den første afkørsel på Fyn blev beslutningen om at vende om truffet.
Det var pigerne ikke specielt begejstrede for. Nu havde de jo lavet gaver og breve til lille Storm, og glædet sig til at se ham og Gregers og resten af familien. Så det var under et utal af protester, at turen gik tilbage gennem Jylland. Og næsten helt uden problemer. Omkring Ejer Bavnehøj gik trafikken lidt i stå, men ellers kunne der køres med normal hastighed.
Selvom de var skuffede, så tog de det pænt - pigerne. Og så kunne de selv sørge for ikke at blive snydt helt. De lavede da bare en barnedåb i kælderen med mor som præst. Og godt nok hed barnet ikke Storm, men Nicolai. Hele ritualet blev gennemført, dog uden altergang...
Søndag blev der så kompenseret med en tur på kælkebakkerne i Vestparken for pigerne, deres far og deres onkel. Der er vist ingen grund til, en anden gang, at lede efter byens bedste kælkebakke. Vestparken har det hele.

Ingen kommentarer: