søndag, juli 31, 2011

Road trip del 2

Efter endt ophold på vandrerhjemmet på Rømø (ja, afrikanerne begyndte sgu om morgenen at friturekoge igen...), gik turen til den sydlige del af øen, til den store strand, hvor de kørte med drage-buggies. Familieflytteren kørte også en tur rundt på stranden før kursen blev sat mod sønderjylland.
Og det var den allersydligste del, for der skulle handles ind hos Calle. For ungerne hele turens højdepunkt. Linus lavede selvfølgeligt en fæl stinker i Calles afdeling for øl og sodavand, så der blev sådan et roligt ophold i afhentningen af Slots pilsner og Slots classic i en fem-ti minutters tid, indtil man igen kunne se for tågerne. De forargede blikke stoppede dog ikke. Overhovedet.
Anna Ingeborg og Freja købte hver for tredive kroner slik. Og de så helt forkerte ud i ansigterne, fordi de havde så meget slik. Det var nærmest en uudtømmelig kilde af bolscher og andet bras for dem. Og de var meget flinke til at dele ud.
Da Calle var besøgt mistede road trippet ligesom sit momentum. Men det næste der var i udsigt var også det utroligt intetsigende Møgeltønder. Det eneste gode at sige om Møgeltønder er, at man kan få sig en dejlig afslappende lur under et træ sammen med sin dreng, mens de royalt interesserede spadserer rundt og håber på, at de kan få øje på een eller anden fransk dulle, der af begærlighed for at kunne kalde sig prinsesse, har ægtet det fugleskræmsel af en prins.
Møgeltønder var hurtigt overstået, og så var det ellers med at komme nordpå. Egentligt skulle turen være gået mod nord og vest, så der kunne opleves noget mere inden besøg hos onkel Jonas dagen efter. Men det var ikke umiddelbart muligt at få plads på vandrerhjem, når det ikke i forvejen var bestilt. Og så blev det til en hjemtur til Randers.

Nå ja, på vej mod Rømø gik turen omkring Ribe, for der ligger jo en spændende domkirke. Den var under ombygning og altså ikke noget særligt kønt syn. Men der var mulighed for at komme op i tårnet, og det var sjovt. Især at tælle alle trinene. Linus talte dem ikke, men han var nu heller ikke særlig begejstret for selv at gå på dem. Men op og ned kom han da.

Ingen kommentarer: