torsdag, januar 11, 2007

Ild og tis

Igår var der laks til aftensmad. Og efterhånden som sædvanligt var det noget der kom fra IBM's kantine. At det faktisk var så velsmagende, at farmand kunne lide det, er sagen uvedkommende. Til laksen var der noget hjemmerørt mayonaise med noget chilisnask i (hvis navn er gået fuldstændigt i glemmebogen). Freja fik selvfølgeligt noget af det hele på sin tallerken, og ville naturligvis ikke spise andet end brød og rosinerne fra salaten. Men måske havde hun holdt lidt øje med hvad far gjorde, for pludseligt havde hun fået dyppet sit brød i chilimayonaisen. Og hun havde desværre også fået puttet det i munden.
Og nu vil de kloge nok sige, at så skal man gøre det ene og så skal man gøre det andet. Men ingen af pigebarnets forældre var så kloge på daværende tidspunkt, at de vidste, at man i hvert fald ikke skulle drikke vand. Så der blev hældt noget nær en liter i barnet, hvorefter der så lige blev efterslukket med lidt mælk. Der var nu ikke den store panik, hun drak og drak og drak bare.
Det var først meget senere, det havde været rart at være så klog, som til at vide, at man ikke behøvede at drikke så meget. For skæbnen ville jo selvfølgeligt, at hun pissede i sengen... To gange i nat. Og sengen var fyldt med pis begge gange.
Nu ligger hun og sover med en fremmed dyne og uden pude. Men det kan heldigvis vaskes.

Ingen kommentarer: