torsdag, august 13, 2015

Familietelt

Nu hvor ferien til Paris blev aflyst grundet en overrevet akillessene, så har moren i familien gået og spekuleret meget over, hvordan der kunne laves en erstatning. Og den er blevet fundet. Hun har købt et kæmpestort familietelt med soveplads til seks personer og med indbygget balsal.
Og det var selvfølgeligt ikke nok bare at købe teltet, og så love, at det nok skulle komme i brug i een eller anden sommerferie i fremtiden. Så teltet blev straks ført op i haven da det ankom tirsdag eftermiddag. Anna Ingeborg var straks klar på at flytte ind, og det gjorde hun så, og tog sammen med sin mor den første overnatning i den nytilkomne afdeling af Myntevej 26. Om morgenen onsdag, sluttede ønsket om ferieafholdelse i telt så for moren. For hun havde ligget på en måde, så hun var blevet lam i den ene side af kroppen. Vel at mærke på en luftmadras. Og mage til jammer har de sjældent hørt på Myntevej.
Linus var dog blevet lovet, at han måtte tage overnatning nummer to i teltet, og det kunne jo ikke være anderledes, så moren måtte i teltet igen. Anden nat blev der dog opgraderet i teltet med noget mere luksuriøs indretning, og den store topersonersluftmadras blev med elektrisk assistance pumpet op. Og så ville Freja og Anna Ingeborg også sove i teltet. Men de måtte nøjes med de helt usle almindelige luftmadrasser, hvilket lige først ikke passede Freja særligt godt. Hun kom sig dog over skuffelsen, og så gav hun sig også til at indrette ved at tune lutmadrassen med topmadrassen fra hendes egen seng. Hvis hele familien nogensinde skal på ferie i det telt, så skal der først indkøbes en campingvogn, der kan transportere alt udstyret, for det kan da i hvert fald ikke være i en KIA Venga.
Nå, men så fik de overnattet allesammen. Og allerede torsdag morgen blev alle fremtidige ferier i telt så igen aflyst. Det havde jo været koldt. Og de havde ellers pakket sig godt ind, og de havde ekstra tæpper med. Anna Ingeborg forlod teltet halv fem og lagde sig ind i sin mors seng.
Af alle mennesker var det faktisk Freja, der ellers havde forsvoret, at hun aldrig skulle bo i telt, som havde haft den bedste nat. Hun var klar til endnu en overnatning, for hun havde sovet pragtfuldt. Det er muligt, at det blive en soloovernatning, hvis ikke hendes far kvinder sig op, og tager en tørn. I hvert fald, så skal den store prinsesse nok lige have en nat eller tres i sin egen varme, bløde seng, før hun igen er klar til noget som helst efter to nætter under næsten åben himmel.
I gamle dage lå man jo på liggeunderlag, når man sov i telt eller var på lejr. Og det var vel at mærke ikke de der moderne selvoppustelige liggeunderlag med affjedring og alt muligt lækkert. Dengang kunne man mærke det, hvis en myre forvildede sig ind under underlaget i løbet af natten. Men den slags argumenter slår ikke rigtigt til lige i øjeblikket...

Ingen kommentarer: