lørdag, august 20, 2011

Anna Ingeborg i første klasse - Freja i tredje

Anna Ingeborg havde sin mor med, da hun begyndte i skolen sådan rigtigt. Så var alle forældrene, altså de gode forældre, ikke dem der tog på arbejde og var ligeglade med deres barns første skoledag, samlet i skolegården til kaffe, mens børnene hilste på deres nye lærere. Og Anna Ingeborg har fået noget nær den perfekte sammensætning. Meget kompetent dansklærer og ditto matematiklærer. Og i tilgift samme musiklærer som Freja.
Og så har hun fået skoleinspektøren (eller skolelederen, som det vistnok hedder nu om dage, hvis det skal være helt korrekt) til idræt. Det kan godt blive barske løjer at skulle springe over den store hest og klatre op i tovene. Men mon ikke det viser sig at være godt for den lille dames holdning.
Freja fortsætter naturligt nok sin skolegang i tredje klasse. Der er ikke de store nyheder ved det. Hun skal godt nok have data, og efter jul skal hun have engelsk. Hun går så ikke længere i club men i junior-club (og hvorfor de skal stave det med c, er mig en kæmpe gåde). I junior-club skal man nærmest passe sig selv, og så slutter det klokken tre. Så skal man finde et gadehjørne man kan hænge på indtil ens forældre gider at komme og fragte een hjem. Freja tager i stedet bussen hjem og er så alene en halv times tid indtil hendes mor og søskende kommer hjem. Nogle gange laver hun lektier helt af sig selv... Jo jo, det er ikke engang gas.

Ingen kommentarer: