torsdag, december 11, 2008

Hvorfor lige idag?

Freja har idag sin første sygedag fra skolen (nogensinde overhovedet), efter at have kastet op store dele af natten. Hun er på tretten opkastninger indtil nu, men er lige faldet i søvn, så der går forhåbentligt en rum tid, før vi tæller videre. Ja, vi håber da på, at hun har kastet op for sidste gang i denne omgang, for hun kunne godt trænge til at få noget indenbords, som så kan blive der (altså indtil det kommer ud i den anden ende...).
Det ulykkelige ved at det lige er idag er, at det var her til morgen, at hun og hendes klasse skulle opføre krybbespillet til klassearrangement. Hun skulle have haft hovedrollen som jomfru Maria, og hun har kunnet sine replikker lige siden den dag hun fik dem, og det er vel en tre ugers tid siden. Hun var simpelthen så ked af det, og er det sådan set fortsat. Hun forsøges trøstet så godt som det lader sig gøre. Men det er ikke nemt, for selvom hendes mor næsten ligger på gulvet og krummer sig sammen af grin over "Karlas Kabale", som hun læser højt, så sidder Freja stadig på sofaen og fortrækker ikke en mine.
Anna Ingeborg er heldigvis nogenlunde ovenpå, og hun synes kun sjældent, at det er synd for hende selv, at hun ikke får den fulde opmærksomhed. Hun tager pænt sin medicin, og det endda på trods af, at det ikke er småting hun skal indtage. Og så tog hun det med oprejst pande, at hun alligevel ikke kom i børnehaven idag for at sige god jul og uddele julechokolademænd til de andre. Men det kan også nås i hele næste uge. Og chokoladen løber ingen steder.
Linus er godt og grundigt forkølet, men ikke så meget at han ikke kan kommandere med resten af huset - mest hans mor. forkølelsen går lidt ud over hans søvn, men han tager det pænt, og er sådan set lige så glad som han plejer at være. Han er blevet dygtig til at spise grød, så det får han en del af. Til gengæld får han ikke meget ud af de skorpor han får. Det er måske fordi de er nogle glatte sataner - han kan i hvert fald ikke rigtigt holde fast på dem. Og han har ellers lige fået sin første tand, så det er ikke fordi han ikke kan sætte tænderne, ja ja, eller tanden i den...

1 kommentar:

Mads sagde ...

Nye billeder her: http://picasaweb.google.dk/mxjensen/December2008#