mandag, august 27, 2007

Sidste fødselsdag i denne omgang

Så har Freja endeligt haft sin rigtige fødselsdag. Nu er hun fem år.
I onsdag var børnehaven til fødselsdag hjemme hos Freja. Det var med pitabrød og pizzasnegle som hun selv havde bestilt det, og is og slikposer. Og så var der en Pippiskattejagt, der sikkert vil gå over i historien. Mon ikke den i hvert fald kommer til at skulle gentages? Det kan i øvrigt nævnes, at ud af de 20-25 unger der var til fødselsdagen, var Anna Ingeborg den eneste der ikke kunne opføre sig ordentligt. Hun måtte sidde ovenpå mens alle de andre spiste deres mad færdig nede i gildesalen. Det var åbenbart for meget for hende, at hun ikke kunne få al opmærksomheden den dag, hvor vi skulle fejre Frejas fødselsdag. Hun besindede sig dog, da der blev serveret is. Så ville hun sjovt nok godt med nedenunder. Men så opførte hun sig da også pænt derfra.
Fredag eftermiddag og aften var der så sommerfest/arbejdsdag i børnehaven. Det havde pigerne glædet sig meget til.
Under festlighederne sad Freja på et tidspunkt på en gynge, og så var det, at hendes mor tænkte at de da lige kunne småsludre lidt, så det gjorde de. Men da Freja blev spurgt om, hvem der havde fødselsdag den følgende dag, så kunne hun ikke svare på det. Først da Lene sagde, at det var den 25. august, kom hun i tanker om det. Fødselsdagen var godt nok også allerede blevet fejret tre gange, så det kan måske undskylde det lidt.
Hendes fødselsdag blev fejret om morgenen med gaver fra Anna Ingeborg og mor og far. Onkel Jonas var der også til at hjælpe med morgensangen. Og i øvrigt til at overvære Anna Ingeborg blive fuldstændigt hysterisk rasende over, at hun ikke måtte få det rundstykke der ingen "krymmel" havde på (det var det Freja havde bestilt). Resten af dagen fejrede hun i selskab med mormor, bedstefar og moster Tine. Mor, far og onkel Jonas skulle til 60-års fødselsdag hos onkel Jørgen i Rågeleje, så pigerne blev afleveret i Rønvangen. Selvom fødselsdagen var lidt anderledes end den plejer at være, så var det vist helt bestemt en god dag. Hun var på naturhistorisk museum med bedstefar, og til aftensmad fik hun sin livret.

Ingen kommentarer: