tirsdag, januar 22, 2013

Cafébesøg, strutskørt og hovedrolle

Anna Ingeborg og Freja brændte i netop afsluttede weekend en julegave af. Det var cafébesøg med bedstemor og bedstefar fredag eftermiddag. De frekventerede deres stamsted i Storcenter Nord, og alle fik vist det de allerhelst ville have. De havde forinden shoppet en smule i centeret, men slet ikke så meget, som bedsteforældrene havde forventet, skulle være nok. Så det var en stor overraskelse, at begge piger hellere ville hjem til Højbjerg, end de ville videre i byen. Og så tog de til Højbjerg for at sy. Det havde de brugt lang tid på, og gjort sig meget umage med. Freja havde samme dag fået sit symaskinekørekort i skolen, og det skulle straks tages i brug under kyndig vejledning af bedstemor. Begge piger syede fine puder, som blev pakket ind og givet som gaver. Og nu står de og pynter i sofaen.

Lørdag formiddag gik turen hjem. Og det var ikke fordi det var med den store begejstring fra pigernes side, for de ville gerne være blevet hele weekenden. Anna Ingeborg havde dog alligevel en hvis trang til at komme hjem. For hendes mor havde lovet hende, at hun ville hente den pakke, der var kommet til hende på posthuset. Og hun vidste godt, at det var hendes nye strutskørt. Og hvilket strutskørt.


Freja var meget nervøs for, om hendes besøg hos bedstemor og bedstefar skulle koste hende en god rolle i forårets musical i kirkeklubben. Hun måtte nemlig være fraværende på dagen, hvor rollerne skulle uddeles. Hendes far vidste godt, fordi det havde Anne Dorthe fortalt, at rollerne var givet på forhånd, så det ikke havde nogen betydning, hvorvidt hun var til stede lige den dag eller ej. Men lidt nervøs var hun nu alligevel. Det var der dog slet ingen grund til, for alle hendes bekymringer blev gjort til skamme da det endte med, at hun skal spille hovedrollen. Det var hun også meget glad og stolt over. Der var dog lidt skår i glæden fordi Anna Ingeborg ingen rolle havde fået. Hun havde sådan håbet på at få en rolle, eller på, at hun skulle være med i en dans. Det med dansen kan stadig blive aktuelt, da det ikke er beskrevet i rollehæftet, hvem der skal være med i hvilke danse. Men en rolle blev det altså ikke til.

Ingen kommentarer: